Per unanimitat, el Ple municipal ha aprovat el Pacte de Ciutat per a un nou impuls social i econòmic de Sant Boi, com a expressió de la voluntat d’unir esforços per sobrepassar els efectes socials i econòmics de l’emergència sanitària.

El Pacte de Ciutat serà un instrument de corresponsabilitat per facilitar que les persones, les famílies, els comerços i les empreses de Sant Boi puguin refer els seus projectes en condicions d’igualtat durant els pròxims anys.

El document aprovat el dijous dia 30 de juliol identifica d’entrada quatre palanques o elements sobre els quals desencadenar i sostenir una necessària transformació:

  1. la digitalització,
  2. la innovació,
  3. la sostenibilitat i la salut,
  4. i la cultura de la cura.

Un cop aprovat aquest Pacte de Ciutat, el següent pas serà la pròxima constitució d’un grup promotor que aplegarà representants de totes les formacions polítiques presents al consistori, agents socials i econòmics, entitats ciutadanes i membres de la comunitat acadèmica i científica, per al despleglament i seguiment del pacte i l’adhesió de més organitzacions i persones per a fer-lo efectiu.

Es treballarà de forma col·laborativa mitjançant comissions de treball sectorials i multidisciplinars i noves metodologies, com les agendes compartides . Al web municipal es recolliran aportacions de la ciutadania i també es crearà un observatori de dades obertes per mesurar i analitzar l’impacte de la crisi en el municipi i la incidència de les actuacions implementades.

Publicat per cpeidro