El Ple municipal va aprovar per unanimitat el passat dijous 30 d’abril l’Estratègia pel Sant Boi 2030. Totes les forces polítiques han donat suport a aquesta estratègia de futur, basada en la voluntat de fer de Sant Boi un referent com a ciutat metropolitana saludable i sostenible.

L’Estratègia pel Sant Boi 2030 té el mateix horitzó temporal que l’Agenda 2030 de Nacions Unides, que es desplega en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. L’Estratègia pel Sant Boi 2030 s’emmiralla en aquests objectius per repensar els reptes locals i identificar els reptes compartits a nivell global.

La visió de la ciutat d’aquí a 10 anys és la de Sant Boi sent un referent com a ciutat metropolitana sostenible, saludable i cohesionada, i un entorn on es creïn noves oportunitats, especialment per a les generacions futures: els i les infants per esdevenir joves, els i les adolescents i joves per esdevenir adults, les persones adultes per esdevenir persones grans, i les persones grans per poder envellir amb dignitat i benestar.

L’estratègia dóna a més continuïtat al treball fet al llarg dels darrers anys que ha permès a Sant Boi obtenir el reconeixement de la Unió Europea i ésser considerada en dues ocasions la ciutat més sostenible d’Espanya. El posicionament de Sant Boi en els eixos de la salut i la sostenibilitat es considera una base ferma per donar resposta a l’actual context de crisi i encarar la necessària reconstrucció social i econòmica com un projecte compartit amb totes les forces polítiques i amb el teixit econòmic de la ciutat.

El Pla de govern 2019-23, inscrit en aquesta estratègia i que es trobava en la fase final de definició just abans de l’esclat de la crisi sanitària, s’ha posposat per decisió del govern municipal per a reformular i adequar les polítiques públiques dels propers anys en el marc del nou context i amb el màxim consens social i polític possible, sense perdre de vista però el camí traçat per a la propera dècada.

Imatge de capçalera: Foto de Personas creado por prostooleh – www.freepik.es

Publicat per cpeidro