El nou Pla Local de Joventut per al període 2016-2020 es va aprovar de forma inicial el passat 17 de novembre, amb els vots a favor de PSC-CP i d’ICV-EUiA-ME-E i l’abstenció de la resta de forces polítiques.

A curt termini, la disponibilitat del Pla permetrà sol·licitar les ajuts que estableix la Generalitat en el marc del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020.

Algunes de les consideracions que el regidor de Joventut, en Marc Aguilà, va expressar a l’hora de presentar el Pla:

  • “(…) aquest Pla és l’instrument del que ens hem de dotar per alinear les nostres polítiques de joventut, no només amb les del Consell Nacional de Joventut de Catalunya sinó també amb els objectius que tenen els joves de Sant Boi. “
  • “El primer àmbit és la informació. (…) del que parlem és de consolidar les assessories que hi ha presents”.
  • “També, una part important és la presència en les xarxes socials i als mitjans de comunicació que utilitzen els joves. És a dir, si no estem on els joves estan, no estem.”
  • “Després, l’apartat de formació. En aquest àmbit el que destacaria és que intentarem casar mésla formació que s’ofereix des de l’àmbit de joventut a la demanda que té Sant Boi com a municipi, per tal que aquesta formació sigui més útil, és a dir, casar oferta amb demanda.”
  • “L’ocupació: (…) intentarem consolidar els plans de les polítiques actives d’ocupació que s’han portat tant des de Joventut com la Garantia Juvenil, per exemple, els joves que han entrat ara a treballar a l’Ajuntament, els que van entrar amb la Primera Oportunitat”.
  • “En l’àmbit d’igualtat d’oportunitats, plantegem la creació d’un carnet jove municipal  (…) i consolidar les beques per a joves.”
  • “Parlem de cultura i creació musical, (…) igualtat de gènere i  la visibilització del col·lectiu LGTBI (…) i la participació juvenil: proposem la creació de dues taules, una taula jove i una de professionals.”

Publicat per cpeidro


Documents relacionats